Fjelstrup Landevej 38, 6100 Haderslev
+45 21 30 12 19
chrguldborg@gmail.com

Udskiftning af olie og oliefilter

Udskiftning af olie & oliefilter

Olie og oliefilter på din bil skal skiftes jævnligt for at motoren kører jævnt, miljøbelastningen holdes nede og for at undgå et unødvendigt slitage på motoren. Motorolien sørger nemlig for at de bevægelige dele i motoren kan køre gnidningsfrit og dermed holde længe. Men motorolien forringes over tid og efter brug, derfor er der i servicebogen opsat intervaller for hvor tit motorolien og oliefilteret skal skiftes. Er du i tvivl er du velkommen til at kontakte vores værkfører, som er klar til at hjælpe dig.

Olieskift med motorolie i god kvalitet

Når det er tiden til et olieskift, så er vores dygtige mekanikere klar til at hjælpe. Vi bruger kun motorolie i topkvalitet fra Q8, fordi kvaliteten spiller en stor rolle for din motors levetid. Olie er nemlig ikke bare olie, der er mange forskellige typer og tykkelser, som alle har deres egne egenskaber. Hos Fjelstrup Auto sørger vi for at dit olieskift udføres med den rigtige olie i den bedste kvalitet, til tyske værkstedspriser.

Olie til bilen – hvorfor?

Olie til bilen er altafgørende for at motoren kan køre. Olien sørger nemlig for at de bevægelige dele i motoren, som f.eks. stempler og aksler, kan bevæge sig gnidningsfrit, på trods af delene sidder millimeter tæt på hinanden. Uden motorolien ville delene kun kunne køre med en meget stor grad af modstand, hvilket ville udvikle en voldsom varme. Denne varme kan i yderste konsekvens blive så kraftigt at det jern motoren er lavet af bliver blødgjort og dermed ødelagt.

Motorolien slides og bruges

Motorolien slides ved brug og alder. Det vil sige at oliens viskositet nedsættes, som betyder at oliens smøreevne falder, eller sagt på en anden måde; olien bliver tyndere. Som følge af en faldende viskositet, bliver risikoen for øget slitage større. Samtidig har alle biler, selv helt nye, et vist olieforbrug, som betyder at der forsvinder lidt olie med tiden.

Oliefilter skiftes sammen med motorolien

Oliefilteret sørger for at filtrere olie for snavs og urenheder. Selv det mindste lille korn kan ridse de bevægelige dele, hvilket kan give utætheder eller øget slitage. Oliefilteret skiftes derfor sammen med motorolien, både fordi man ikke ønske gamle urenheder i en ny olie, men også fordi at olien skal tappes af motoren for at skifte oliefilteret.

Motorolie – sådan kontrollerer du

Motorolien bør skiftes indenfor de af fabrikken fastsatte intervaller. Man bør dog jævnligt kontrollere mængden af olie, da alle biler bruge lidt olie med tiden. Det kan derfor være en god idé at kontrollere oliestanden for hver 1000 km. Det gør du let og hurtigt ved hjælp af oliepinden i motorrummet.

Få et tilbud på udskiftning af olie og oliefilter online

Du kan bestille et uforpligtende tilbud på udskiftning af olie og oliefilter på din bil, online. Her kan du også booke tid på værkstedet og få os til at kontakte dig.

Husk at du som kunde hos Fjelstrup Auto altid kan få efterfyldt med olie.